Recent un prieten mi-a spus ca atunci cand se gandeste la "suflete de tarani" ratacite printre blocuri si oraseni ii vine in cap imaginea mea. De altfel, apelativul "taranca" nu m-a deranjat niciodata, desi in unele contexte nu este tocmai un compliment. Dar, asa cum scrie si pe un banner pe care fiecare dintre noi l-am vazut la metrou taranul nu este cineva cu haine din colectia trecuta, nu ca as fi chiar in pas cu moda. Taranul se creeaza si se recreeaza la MTR de zeci de ani. Imi place blogul pentru ca gasesc de fiecare data propuneri interesante de petrecere a timpului liber si o multime de informatii utile si foarte actuale.
http://viatalatara.wordpress.com/
E o continuare la ceea ce am scris mai sus. Ma simt legata de viata la tara si de oricine intelege acest fel de-a fi si de a trai. Este ceva fascinant in felul de a intelege natura, oamenii si curgerea timpului, care ma duce de fiecare data cu gandul la Lucian Blaga si la versurile sale: "Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat./Aici orice gand e mai incet,/si inima-ti zvacneste mai rar, /ca si cum nu ti-ar bate in piept,/ci adanc in pamant undeva."
http://mituriurbane.vira.ro/
Imi place blogul pentru ca prezinta un alt fel de folclor. Elementele de folclor urban nu trebuie luate ca informatii adevarate de catre cititor, dar nu trebuie pusa la indoiala si o potentiala validitate a informatiilor.
http://casecareplang.blogspot.com/
Recunosc, sunt nostalogica Bucurestiului de alta data. Case care plang este un blog care incearca sa traga un semnal de alarma despre ceea ce se intampla cu o buna parte din farmecul pe care Bucurestiul reuseste sa-l mai pastreze. Asaltat de dezvoltatori imobiliari, de termopane si turnuri, Bucurestiul are cateva case care plang dupa o raza de soare in acest climat neprietenos.
Picatura de cultura: Literatura, critica, recenzii si altceva!
http://www.hobbitul.ro/
Indisciplinat din scutece, a fost eliminat de la gradinita fiindca trintea fetitele in zapada, le ridica rochitele si le musca de burtica. (...) Vesnic indragostit de fete de seama sa, mai mari ca el, dar si de femei in toata firea (mai ales de ele!), fu dezvirginat de o matusa dragalasa, fina, citita, sotie de ofiter in retragere. Vreti sa stiti mai mult despre unul dintre cei mai mari poeti contemporani? Atunci vizitati blogul lui Emil Brumaru!
http://www.feminis.ro/bloguri/Oana_Stoica/
Oana Stoica Mujea scrie literatura "fantasy" si are o diploma in inginerie - a fost, de altfel, inginer electronist si administrator de retea! O sa va intrebati de ce va spun toate astea? Pentru ca este bloggerita care ne sugereaza ce sa citim pe blogul de pe Feminis.ro si ale carei recomandari vi le recomand cu caldura.
http://alexmoldovan.wordpress.com/
"Daca as vrea, as putea face tot ce vreau. Dar nu vreau". Recenzii de carti, concursuri si cam tot ceea ce este interesant in literatura. De multe ori gasesc sursa de relaxare in posturile sale de pe blog, si garantez pentru bunul sau gust cand vine vorba de carte.
http://catalinsturza.ro/
Jurnalist si critic literar, redactor la revista Cultura si realizator al unei emisiuni despre cultura Internetului, Cultura.net, la Radio Romania Cultural, Catalin Sturza are in opinia mea unul dintre cele mai interesante bloguri "despre carti si alte repere culturale". De ce spun interesant? Pentru ca este foarte bine ancorat in realitatea cotidiana si mai ales tehnica.
http://artanu.wordpress.com/about/
Imi place sa-mi incep ziua cu o vizita pe blogul lui, mai ales ca din cand in cand ma surprinde cu melodii la care eu nu m-as fi gandit chiar daca imi plac foarte mult. Ies din rutina zilnica si ma incarc de buna dispozitie.
http://www.stiupecineva.ro/
Un blog in care sunt semnalate cela mai noi, mai interesante si mai ciudate lucruri care se pot intampla in jurul tau. Daca stii pe cineva care face ceva tare de care poti avea nevoie la un moment dat si vrei sa spui lumii despre asta este de ajuns sa scrii pe adresa blogului. Astfel, in timp s-au strans cele sute de propuneri interesante.
Coaching pentru succes!
http://coaching2success.blogspot.com/
Coach-ul Magda Bunea, cu un "portofoliu" impresionant, absolventa a cursurilor de coaching (Metasysteme) si de excelenta in training si comunicare (Coaching Institute), diagnoza organizationala (Human Synergistics) si management (CODECS), dar si a unor cursuri postuniversitare de psihologie, poate fi gasita pe un blog cu personalitate, exact ca Magda.